Junior Príma díjas színész, a Vígszínház színművésze

            2010–2015 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt Hegedűs D. Géza és Marton László osztályában.
            Szakmai gyakorlatát a Miskolci Nemzeti Színházban töltötte, ahová le is szerződtették a diploma megszerzése után. Itt csodálatos alakítást nyújtott a Pillantás a hídról című előadásban. 2015-től a Vígszínház tagja.
            Játszik Orosz Ákos Aszittem zenekarában, 2017-ben pedig a Grund – vígszínházi fiúzenekar nevű formáció egyik alapító tagja volt.
            Bereményi Géza szerzeményének, a Kelet-nyugati pályaudvar – Cseh Tamás-est-nek nem csupán zenész énekese, egyes részeihez ő maga írta a zenét a próbafolyamat műhelymunkája során.
            Barabás A Pál utcai fiúkban. Az Ózban ő az ügyefogyott hős, a Bádogember. Eladó, Pincér, Koldus és Dr. Harris a Földrengés Londonban című előadásban. Shakespeare Szentivánéji álmának mesterembereiből ő Üsti, a Fal; a Háború és békében Dolohov hadnagy; az Audienciában a Kamarás. A Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadásban több szerepben is kiválót alkot; ő játssza többek között Csokonai Vitéz Mihályt, Madách Imrét. A Hamletban az ikerszerep egyik fele, Guildenstern lenyűgöző megformálója. Dosztojevszkij A félkegyelműjében Ferdiscsenko karakterét meghökkentően és megrendítően ábrázolja. A szombat este bemutatott A diktátor című előadásunkban több szerepet játszik (Kalapos úr/Pincér/Sovány járőr/Trombitás) bravúrosan.
            Már gyermekként kiderült rendkívüli a muzikalitása, hangszeres tudását pedig folyamatosan fejlesztette: specialitása a fúvós hangszerek – furulyán, kavalon, tilinkón is játszik, de gitározni ugyanúgy tud, mint mandolinozni, vagy épp moldvai dobon zenélni.
Játékkedve, humora, szerénysége és elhivatottsága korosztálya egyik legértékesebb színészévé teszi őt.
            2016-tól a Színház- és Filmművészeti Egyetem doktori iskolájának hallgatója, ahol dolgozatát a vers színpadi adaptációjából írja, mellyel célja a kortárs költészet színpadi integrációja.

Néhány előadás ahol találkozhatsz vele a színpadon:

 

Tudj meg többet Áronról, találhatok itt néhány interjút, videót 🙂 vagy nézd meg a Facebook oldalát.

Interjúk:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s