Táncolni? Táncolni mindenki tud, hiszen érzelmeket és történeteket mesélünk nap, mint nap. Ha kettőt jobbra lépünk és felemeljük a kezünket, az már tánc és ezt mindenki máshogy csinálja, hiszen a mozdulatainkban benne van a személyiségünk is. A tánc egy formája annak, hogy megmutassuk azt, ami bennünk lakozik, és jobban megismerjük társainkat, akik körbe vesznek. Az önkifejezésnek és saját magunk megismerésének nagyon sok módja van, szeretnénk a gyerekeknek megmutatni a mozgás világát, ahol nincs olyan, hogy rossz megoldás, ahol újabb és újabb korlátokat lehet átugrani.

8 éves korodban kezdtél el nép táncolni mondhatjuk, hogy ott kezdődött ez a szerelem?
Baranyai Balázs: Igen, a ritmus a zene a hangulata, ahogy együtt lélegzünk és a közös ritmus és dübörgés egészen mámorító volt. Persze a szereplés vágy és a figyelem középpontjába kerülés is- “exhibicionista” mivoltom akkor kezdett kibontakozni. Megtaláltam magamat a táncban!

Mi volt az, ami megfogott a ebben a világban?
Baranyai Balázs: Nagyon tetszett a közösség kovácsoló ereje és a sok utazás ami a fellépésekkel járt.

Idén hatodik alkalommal veszel részt az Összpróba Táborban, mint kurzusvezető. Mi vonz vissza ennyi éven át, a világ bármelyik pontjáról?
Baranyai Balázs: A hangulat és mert fontos számomra, hogy a gyerekek jó hangulatban csináljanak valami olyat, amitől megismerhetik jobban magukat. Szeretek segíteni abban, hogy eloszlassuk azt, hogy a művészet vagy művésznek lenni mennyire nehéz dolog. A művészet = szárnyalás.

Miket tapasztaltál ezek alatt az évek alatt? Milyen hatással van a gyerekekre a tánc?
Baranyai Balázs: Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. Szerintem a legfontosabb az egészben, hogy nem a tánc van erőltetve, hanem a kreatív mozgás. Elindítani valamit, ami kinyitja őket és megtanulnak egy új nyelvet, kommunikációs formát.

Kiknek ajánlod a tábort?
Baranyai Balázs: Mindenkinek ajánlom, aki nyitott kreatív munkára és nem fél az új kihívásoktól. Sok új technikát tanultam én is az elmúlt 2 évben és alig várom, hogy megosszam a táborozókkal.

Mire számítsanak a táborozók?
Baranyai Balázs: Egy életre szóló élmény. Nem hiába jövök vissza minden évben immár 6 éve, bárhol is legyek a világban. Szerintem ez mindent elárul!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s