“Nagy Barbi vagyok a Madách Imre Gimnázium kilencedik osztályos tanulója. Kis korom óta érdekel a színház és a színjátszás. Kisgyerekként az volt az álmom, hogy sikeres színésznő legyek. Ma már nem csak a színjáték, hanem az egész színház ámulatba ejt. Felnőttként előadó-művészettel szeretnék foglalkozni.”

2016-ban voltál először Összpróbás. Emlékszel még mi volt az, ami miatt jelentkeztél?
N. Barbara Isabelle: Ha jól emlékszem az interneten találtam rá a táborra. Olyan tábort kerestem ahol komolyan veszik a színházat és ahol sokat lehet játékosan tanulni. A Facebook-on talált leírás alapján a színház szak felkeltette az érdeklődésemet, és mindenképpen el akartam jönni megnézni, hogy milyen a tábor és hogy mit csinálnak itt.

Az első táborod után még egy nyarat eltöltöttél nálunk. Mi hozott vissza hozzánk?
N. Barbara Isabelle: A társaság, a hangulat, és a sok szép emlék. De ezek mellett nagyon fontos szempont volt, hogy az első tábor alatt rengeteget tanultam a színházról. A színház a szenvedélyem, szeretnék a jövőben is ezzel foglalkozni és itt nagyon sok új és érdekes dolgot tanulhattam.

Kikkel dolgoztál az évek alatt?
N. Barbara Isabelle: Mind a két évben a színházi csoporthoz csatlakoztam. Az első évben két egyetemista csoportvezetőm volt, Tárnoki Márk és Tarnóczi Jakab. Rengeteget játszottunk velük és próbáltuk fejleszteni a kreativitásunkat és szabadon engedni a fantáziánkat. Megtanultam tőlük azt is, hogy a színpadon bármit lehet csinálni, és a színházban bármi megtörténhet, csak merd magad a képzeletedre bízni. A második évben Király Dániel és Fehér Balázs Benő volt a tanárom. Más téma volt megadva, mint az elsőben. Itt a saját álmainkat dolgoztuk fel kis csoportokban. Egy-egy jeleneten nagyon sokat dolgoztunk. Tőlük a legfontosabb dolog, amit tanultam az, hogy egy igazi színházban a próbafolyamat nem véletlenül tart hetekig vagy hónapokig, minden egyes apró részletet ki kell dolgozni, még akkor is, ha számunkra nem tűnik fontosnak, és arra bíztattak minket, hogy nem szabad feladni az álmainkat, hanem meg kell küzdenünk értük, még akkor is ha minden ellenünk fordul.

Mi a legmeghatározóbb, legkedvesebb élményed a táborokban töltött idődből?
N. Barbara Isabelle: Nagyon szerettem azt amikor dolgoztunk a jeleneteken. Mivel nyár volt és nagy hőség mi pedig kint voltunk a parkban mindenki vizes felsőkkel a fején mászkált. Idegeneknek vicces látvány lehetett egy csapat fiatalt látni amint egy-egy jelenet apró részletein vitatkoznak, színes turbánokkal a fejükön… De rengeteg élményem van a szabadidős programokról is. Például amikor külön a lányok és a fiúk is béreltek maguknak vizibiciklit, vagy amikor kakasoztunk és nagyokat estünk a vízbe. Szerencsére olyan nagyon jó volt a közösség, hogy még messenger csoportunk is van a lányokkal, ami rendszeresen aktív, még ha nem is beszélünk mindennap. Azt hiszem a táborban nagyon sok igaz barátra tettem szert, akikkel remélem a jövőben is tudom kartani a kapcsolatot.

A táborok után összesodort valakivel az élet, akit nálunk ismertél meg?
N. Barbara Isabelle: Igen. Több emberrel is. Én most vagyok elsős gimnazista és a táborban jöttünk rá az egyik lánnyal (Dórival), hogy az alatta levő évfolyamra fogok járni, így vele nap mint nap találkozok. Mással például a színházban futottam össze nézőként, és nagyon megörültünk, amikor megláttuk egymást. Jelenleg a Vígszínház youtube csatornáján dolgozom, ezért van lehetőségem kiválasztani az interjú alanyaimat. Az első interjúalanyom (Virág) is egy Összpróbás lány volt és Király Dani.

Hogyan telnek most a mindennapjaid?
N. Barbara Isabelle: Jelenleg a Budapesti Madách Imre Gimnázium kilencedik osztályos tanulója vagyok. Most tanulás a legfontosabb számomra, de ez nem jelenti azt, hogy nem járok rendszeresen színházba. Egy héten képes vagyok háromszor vagy négyszer is színházba menni, és megnézni ugyanazt a darabot többször is. Szeptemberben megnyertem a Vígszínházban egy pályázatot, és azóta én szerkesztem a VígON youtube csatornát, amire nagyon büszke vagyok. Viszont az ottani munka sem mindig zökkenő mentes, ezért örülök, hogy Király Dani volt a tanárom a táborban, így ismerjük egymást, és amikor szükségem van segítségre, tudom, hogy rá bármikor számíthatok. Amikor kicsit elszomorodom ő az aki még most is emlékeztet arra, hogy ne adjam fel az álmomat és ez nagyon sokat jelent számomra!

Üzensz valamit az Összpróbának a szülinapja alkalmából?
N. Barbara Isabelle: Nagyon boldog születésnapot. Azt kívánom, hogy még rengeteg olyan gyerek jöjjön a táborba, akiket érdekel a színház. Remélem a következő évek is olyan felejthetetlen élményt nyújtanak mint az első 15 év. Én idén is ott leszek!

Nagyon szépen köszönjük Barbi, hogy időt szakítottál egy kis nosztalgiázásra velünk. További sikerekben és boldogságban gazdag mindennapokat kívánunk neked!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s