„1993. július 30-án születtem Budapesten. Százhalombattára születtem, később a családommal Tárnokra költöztünk, ahol életem nagy részét töltöttem. Jelenleg Fonyódon, Kaposváron és Kecskeméten élek párhuzamosan. 2008 és 2012 között a barcsi Dráva Völgye Középiskola dráma tagozatára jártam. 2013-tól 2016-ig a budapesti Nemes Nagy Ágnes színészképző tanulója voltam. Jelenleg a Kaposvári Egyetem színművész szakának másodéves hallgatója vagyok, Cseke Péter osztályában.”

2008-ban voltál először „összpróbás”. Emlékszel még hogyan akadtál rá a táborunkra? Mi volt az, ami miatt jelentkeztél?
K. Martin: 2008-ban, mikor középiskolát kellett választanom, az ország több pontjára jelentkeztem, de csak egy kikötésem volt: dráma tagozatos suli legyen. Így keveredtem Barcsra a Dráva Völgye Középiskolába, ahol Nagy Viktor felvételiztetett. Rögtön meggyőzött arról, hogy nekem oda kell járnom. Nem bántam meg, hisz ezután Viktortól tanulhattam a színészmesterséget. Ő ajánlotta, hogy van Balatonföldváron egy meseszép park, közepén egy apró színház, ahol nyaranta fiatalok táboroznak, hogy megismerkedjenek a színház, a film és a tánc rejtelmeivel. Persze, azonnal részese akartam lenni. Az első Összpróba Táborban, Léner Andrással és Lázár Balázzsal dolgozhattunk együtt Shakespeare Szentivánéji álom című darabján. Felejthetetlen élmény volt.

Az első táborod után még három nyarat töltöttél el nálunk. Mi hozott vissza hozzánk?
K. Martin: Az első táborom olyan volt, mintha Balatonföldvár egy kis sziget volna, ami a művészetnek ad otthont, a városban mindenhol próbáló, táncoló, éneklő fiatalokat láttam, akikkel később összebarátkoztam. Emlékszem, a középsuliban már szeptemberben arról álmodoztunk, hogy nyáron újra mehetünk Földvárra. 2009 nyarán az Összpróba Tábor után pár barátommal maradtunk önkéntesként a Kultkikötőben, így az egész nyarunkat színház közelben tölthettük. 2008-tól egészen 2016-ig minden nyaram a Kultkikötőben töltöttem, hol táborozóként, hol önkéntesként. Haverok, Balaton, Színház. Kell ennél több? Szerelem volt ez a javából.

Emlékszel még kikkel dolgoztál együtt? Miket csináltatok? Milyen élményekkel gazdagodtál?
K. Martin: 2009 nyarán Gyevi-Bíró Eszterrel és Vidovszky Györggyel dolgoztunk szintén a Szentivánéji álommal. Meghatározó volt ez a tábor számomra. Rengeteg készségfejlesztő játékon vehettem részt, valamint volt szerencsém együtt dolgozni az egyik dráma tanárommal is, ami nagyon felszabadító érzés volt. Emlékszem, 2010-ben olyan sokan jelentkeztek a táborba, hogy két turnust kellett indítani párhuzamosan. Az egyik csapatnak Hámori Gabriella volt a vezetője, a másiknak Léner András. Én Léner András csoportjába kerültem, ahol Shakespeare-egyveleget csináltunk. 2012-ben már felnőtt táborozó voltam, Grecsó Krisztián írásaival foglalkoztunk Fullajtár Andreával.

Hogy telnek a mindennapjaid? Áll előtted most valami nagy kihívás vagy valami cél, amit szeretnél elérni?
K. Martin: Jelenleg másodéves színészhallgató vagyok a Kaposvári Egyetemen, Cseke Péter osztályában. Szerencsésnek érzem magam, hisz lehetőségem van a színészmesterséget a Kecskeméti Katona József Színház falai közt megtanulni. Ambiciózus figura vagyok, így mindig látok magam előtt kihívást. Folyamatosan vannak kisebb-nagyobb céljaim, amiket igyekszem elérni. Fontosnak tartom, hogy a magam elé állított lécet átugorjam, vagy ha nem sikerül, tanuljak a hibáimból és újra nekifussak.

Üzensz valamit az Összpróbának szülinapja alkalmából?
K. Martin: Először is szeretném neki megköszönni a kamaszéveimet és minden emléket, tapasztalatot, amivel gazdagabb lettem. Másodszor pedig: Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok, Összpróba!

Nagyon szépen köszönjük Martin, hogy időt szakítottál egy kis nosztalgiázásra velünk. További sikerekben és boldogságban gazdag léc átugrásokat kívánunk neked 😀

Egy gondolat “Összpróba Táborozónk Kovács Martin a 2008 – 2011-ig!” bejegyzéshez

  1. Kedves Martin!
    Nagy szeretettel gratulálok örömmel,jó szívvel olvastam az interjút szép,fiatal kamaszkori évek maradandóak lesznek. Dicséretes a családi háttér és a szakmai segítség,amit egy fiatal megkap és azt csinálja,amit szeret.
    Ivony mama volt osztálytársa.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s