1992. május 22-én született Budapesten Vecsei Miklós néven. 2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában. 2015-től a Vígszínház tagja, ahol többek között ő alakítja Nemecseket A Pál utcai fiúk című zenés játékban.
Állandó alkotótársa ifj. Vidnyánszky Attila rendezőnek, színészi feladatai mellett írói és dramaturgi munkák fűződnek a nevéhez. A közösen létrehozott Liliomfi című előadásuk 2016-ban a Pécsi Országos Színházi Találkozón két díjat is elnyert.
Vecsei H. Miklós 2016-ban Junior Prima Díjban részesült.

Ismerkedj meg vele jobban egy interjún keresztül vagy nézd meg a Honlapját, Facebook oldalát!

„Nehezen Találtam Meg A Hozzám Hasonlóan Gondolkodókat Kamaszkoromban”

We Love Budapest: Budapesten születtél, és sokáig nem volt egyértelmű, hogy színész leszel – még a papi hivatás is megfordult a fejedben.

Vecsei H. Miklós: Óbudán nőttem föl a Kolosy tér környékén, a Kolozsvári Tamás utcai sporttelep volt a „grundom”. Kicsöngetés után öt perccel már ott voltam, fociztunk estig. Mindkét szülőm szociális munkás, szegény sorsú emberekkel, főleg cigányokkal, hajléktalanokkal, mozgássérültekkel foglalkoznak, és én is valami ilyesmit szerettem volna hivatásnak, amellett, hogy vallásos neveltetést is kaptam, és valóban megfordult a papi pálya is a fejemben. Aztán mikor a szüleim elváltak, egy nehezebb időszak következett be a gyerekkoromban; ekkor kezdtem verseket, naplóbejegyzéseket írogatni. 17 éves koromban verseskötetem is megjelent, és így, az írásaimon keresztül jutottam el a színház világába. Úgy éreztem, hogy ez lehet az én utam. Felvettek a Színművészetire, és kezdetben nem is értettem, mi történik; baromi nehéz volt az indulás, de aztán sokat segített az évfolyamtársammal, ifj. Vidnyánszky Attilával való találkozás, aki azóta is a legjobb barátom és alkotótársam.

We Love Budapest: Ritka, hogy valakit elsőre felvesznek az Színművészetire. Általában nagy harcok árán kerül be az ember.

Vecsei H. Miklós: Fél évet készültem intenzíven, és tudtam, hogy ezt akarom. Lehet rá sokat készülni, de alapvetően személyiség- és jellemtípusokat vesznek föl. Akkor a felvételiztetők úgy érezték, nekem ott helyem van. 10% múlik azon, hogy mennyit készülsz rá, és 90%, hogy megvan-e benned, ami keresnek.

We Love Budapest: A jóképű, szőke szívtipró imidzsével szoktak téged azonosítani, a sorozatokban is ez köszön vissza. Ezt keresték akkor?

Vecsei H. Miklós: Természetesen. Nem vettek volna fel, ha nem vagyok jóképű szőke fiú, de az a feladatom most, a színházban, hogy ebből kitörjek. Ugyanakkor a személyiségemhez az is hozzátartozik, hogy nagyon nyílt vagyok, próbálok őszintén élni; nincsenek titkaim, nem tudsz olyat kérdezni, amire ne válaszolnék. És érzékeny típus is vagyok alapvetően – ez lehetett egy olyan kombinációja a jellememnek, amire Marton László és Hegedűs D. Géza osztályfőnökök felfigyeltek. Senkit nem vesznek fel pusztán azért, mert szép lány, vagy jóképű fiú.

We Love Budapest: Az első három évben elég kemény a színészképzés, teljes burokban éltek. Hogy viselted?

 Vecsei H. Miklós: Olyan, mint a katonaság. Nem nagyon dicsérnek, nincs sikerélmény, hétfőtől vasárnapig reggel 8-tól hajnali 2-ig van tanítás. Karácsonykor van három nap szünet, nyáron egy hónap. Fekete a padló, a plafon, a falak, be vannak deszkázva az ablakok. Mindennapos a sírás még a legkeményebb fiúknál is. Összetörnek és újra összeraknak; vagyis inkább olyan mélypontra juttatnak el nagyon hamar, ahol kénytelen vagy saját magadat újrarakni. Aki szerencsés, és olyan osztályfőnökei vannak, mint nekem, az rájön, milyen irányba menjen, és végül saját magát találja meg: megtörténik a felnőtté válás egy nagyon letisztult hangulatban, hivatástudattól vezérelve. De gyakran megesik, hogy valaki a sikertelenség-érzésben benne ragad. Nekem ugye a kis Vidnyánszky Attilával való barátság sokat segített, és találkoztam az ő édesapjának színházával is, ami teljesen egyedülálló Magyarországon. Az a fajta rítikus, orosz, keleti színház, ami egyesíti a vallást, a szociális érzékenységet, a társadalom iránt érzett felelősségvállalást és hivatástudatot, és én ezzel azonosulni tudok.

Forrás: welovebudapest.com
Teljes interjú itt!

Néhány előadás ahol találkozhatsz vele a színpadon:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s