ÖSSZPRÓBA TÍZPRÓBA      ZOLTÁN ÁRON      SZÍNHÁZI KURZUSVEZETŐ

 

1. Kérlek, oszd meg velünk, hogy milyen állathoz hasonlítanád magad, és miért!
Rókamangusztára, elsősorban a testalkat miatt.

2. Ha bármilyen képességet/tulajdonságot választhatnál magadnak, mi lenne az, és miért?
Hallani a körülöttem lévők gondolatait. Borzasztó mulatságos dolgokra jönnék rá. Persze egyúttal rendkívül nyomasztó is lenne. De kíváncsiságom végtelen.

3. Mikor és miért határoztál úgy, hogy színházzal szeretnél foglalkozni?
Óvodás koromban, és azért, mert egy óvodai színjáték alkalmával véletlenül megismertem azt a jelenséget, amikor egy színpadi cselekvés katarzist okoz a nézőkben. Én voltam a szentjánosbogár a kis Jézus jászolában. Negyvenöt percig gubbasztottam összehúzva magam egy kis halom kendő és szalma alatt, és a mese végén, amikor jött a zárómondat: “akkor a jászolból egy kis szentjánosbogár felröppent, és körbe repülte a világot, hogy kihirdesse az állatoknak: megszületett a megváltó” – tetőtől talpig elgémberedve és elzsibbadva “felröppentem”. Hittem abban, hogy repülök, de közben a testem tehetetlenül csuklott össze, újra és újra a földre esve. Viszonylag hosszan próbálkoztam, mire sikerült talpon maradni, és végigrepültem a tiszteletköreimet az óvoda étkezőjében. Határozottan emlékszem erre az ellentmondásos pillanatra, és a szülők döbbent arckifejezésére.

4. Mi jut eszedbe az Összpróba Táborról?
Az a különleges izgalom, amit akkor érez az ember, ha egész héten éjt-nappallá téve készült egy előadásra, és egyszer csak ott van Az a pillanat, és a világ feje tetejére áll, a csillagok mind egy kévébe csomózódnak, és mellkasomban tücskök ciripelnek.

5. Folytasd a 2020-as évre:
Ha végre itt a nyár…
nehéz idő lejár
szivünkben éled a
varázs-repertoár

(a jambikus lüktetés miatt a “szívünk” szót ez esetben rövid i-vel kell mondani)

6. Mi okozza a legnagyobb nehézséget az otthonmaradásban?
A színház hiánya. Nem tudok mást mondani.

7. Mi tartja benned a lelket most, mi inspirál ebben az időszakban?
A költészet és a VerShaker című YouTube-csatorna, amit a költészet napján hoztunk nyilvánosságra, és azóta is folyamatosan töltjük fel változatos tartalmakkal. Most például a VersKép challenge nevű pályázatot hirdettük meg, ahová képi alkotásokat várunk. Ajánlom az Összpróba-táborozók figyelmébe is!

8. Miből állna számodra egy tökéletes nap?
Egy jó kiadós reggeliből a párommal, utána egy alapos és fárasztó (ámde lélekemelő), inspiráló közegben végzett közös munkából, közben a munkatársakkal elfogyasztott ebédből, majd egy barátaim, szeretteim körében éjszakába nyúló beszélgetésből, amely során igazán fontos dolgokról beszélgetünk, és új dolgokra jövünk rá egymással, a világgal és magunkkal kapcsolatban. Ja, és a nap gyertyafényben, kettesben zárul megintcsak a párommal. Ez így borzasztóan nyálasan hangzik, de a “tökéletes” jelzőről csak ilyen nyálas dolgok jutnak eszembe. Hozzáteszem, nem szeretem a szót. Ha komolyan veszem, azt mondom, mindenki csak egy dolgot választhat, amit tökéletesnek hisz a világon. Az egoistának ez önmaga lesz, a materialistának a természet körforgása, a hívőnek Isten.

9. A lángoló házatokból, miután kimentenéd a szeretteidet, kisállatodat, és még lenne időd egyetlen tárgy megmentésére, mi lenne az, és miért azt választanád?
Egy festményt, ami egy őrangyalt ábrázol. Ez egy ikon, édesanyám festette, különleges, hagyományos technikával.

10. Kérlek oszd meg velünk, mi a kedvenc könyved, és miért?
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg. Évente érdemes újraolvasni. Olyan rövid, hogy ez nem jelent problémát. Mindig más részletét érzed át jobban, de mindig az igazán fontos dolgokra hívja fel a figyelmed.

 

osszproba_Zoltan_Aron (2)

 

Ifjúsági Összpróba Tábor 2020
>> Facebook esemény
>> Információk
>> Jelentkezés

A legfrissebb információkért:
figyeld a honlapunkat,
lájkold Facebook oldalunkat,
és kövess minket Instagramon is! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s