A beavató színházi előadás címe: Profil! Az előadást egy rövid ráhangoló foglalkozás előzte meg. Ahol a gyerekekkel a mai világ online kommunikációs formáiról elmélkedtünk közösen (facebook, instagram, snapchat stb.) és arról, hogy ők hogyan használják ezeket a platformokat. Az előadás alatt megismerkedtünk a mozgásszínház történetmesélésével és a nonverbális kommunikáció kifejezőképességével. A darab rövid elemzése után kezdetét vették a gyakorlati feldolgozó foglalkozások.

A séta a térben technikával indítottuk a koncentrációs megérkezést: töltsd ki a teret, tapsa állj meg majd indulj tovább, tapsra állj be egy mozdulatba, ami az előadásból leginkább közel áll hozzád, tapsra érzelmek kifejezése pl.: szomorúság, öröm, csalódottság, meglepődés, rémület stb.

A továbbiakban szoborkép technikával közelítettük meg az internet képek általi kommunikációját. Csapatokat alkottunk, minden csoport kapott egy szituációt, amiből fényképet kellett készíteniük pl.: osztálykirándulás, kiközösítés, nyaralás stb. Amikor a képek elkészültek végigbeszéltük, hogy melyikek azok, amiket feltöltenének a saját oldalukra és melyek, amiket nem.

A szoborkép mezsgyéjén haladva alkottunk egy csoport képet, ahol egy ember beállt egyféle érzelmi hangulatba, a többiek pedig a „hideg-meleg” játék alapján helyezkedtek el a központi figura körül.  A foglalkozás egy kötetlen beszélgetéssel zárult a tapasztaltakról.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s