Ha egy hónap véget ér és kezdődik a következő, akkor egy újabb EFOP körútra indul a kis csapatunk. Novemberben is nyakunkba kaptuk a világot és magunk mögött hagytuk a főváros zaját és meglátogattuk a Dél – Balaton fagyos tájait.

 

Novemberben a ritmusérzék-fejlesztésen volt a hangsúly.

 

labdaA koncentráció megteremtésének érdekében labdaadogatással kezdtünk, először körben, hogy meghatározzuk a sorrendet, majd azt tartva minél dinamikusabban járva a térben kellett a labdának újra megtennie az útját.

 

 

Ezután, hogy ráhangolódjunk, egy egyszerű számolós ritmusjáték következett, amiben egytől négyig számoltunk, vándorló hangsúllyal (első körben az egyesen, másodikban a kettesen, harmadikban a hármason, negyedikben a négyesen volt a hangsúly, majd újra visszatért az egyesre). A hangsúlyt egy taps és a szám hangosabb kiejtése jelezte. Ahol lehetett, ott ismét eljátszottuk ezt a játékot, azzal a különbséggel, hogy nem csak a hangsúly vándorolt, hanem a számsor is növekedett minden körben eggyel.

A számsorok után ritmusfésű következett, a csoport két sorban felállt egymással szemben, úgy, hogy „fésűben” el tudjanak haladni egymás mellett (azaz a szemben lévő sor két játékosa közé kell helyezkedni). Az egyik csapat tá-ti-ti-t, a másik ti-ti-tá-t tapsolt, egyszerre, majd jelzésre elindultak egymás felé. Középen, mikor találkozik a két sor, meg kell állniuk és nagyon küzdeni azért, hogy ne vegyék át a mellettük tapsolók, azaz a másik csapat ritmusát. Jelzésre tovább mentek, majd megálltak.

 

A foglalkozás végére került a Hiyasa játék, amiben három szótag, a „hi”, a „ya” és a „sa” kapcsolódott három mozdulathoz. A mozdulatokkal a soron következő játékosoknak kellett a szótagokat kimondani, ehhez nagyfokú figyelemre volt szükség, könnyen bele lehetett zavarodni a játékba.

Az Ünnepek előtt még mindenkihez visszatérünk 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s