Milyen volt a 2018-as Ifjúsági és Felnőtt Tábor?

Ebben a kis rövid 5 kérdés 5 válasz cikkben mindkét korosztálynak lett egy képviselője 🙂 Az Ifjúsági táborozók közül Molnár Dórát kérdeztük, a felnőtt csapatból meg egy visszatérő táborozónkat Hajdú Csillát.

Elmondanád nekünk, hogy miért jelentkeztél az idei táborba?

Molnár Dóra: Én azért jelentkeztem az idei táborba,hogy újra találkozzak a tavaly ott megismert barátaimmal.

Hajdú Csilla: 2007-ben voltam először Összpróbában, akkor még 15 éves sem voltam. Hatalmas élmény volt, többször is voltam az ifjúsági táborban. Azóta is nagyon közel áll hozzám a színház. Jó pár év eltelt és kíváncsi voltam, hogy ennyi idő elteltével milyen lesz felnőtt közegben megélni ezt az élményt. A nyár legjobb döntése volt, hogy felültem arra a vonatra.

Milyen volt számodra ez a pár nap, ami azért valljuk meg elég intenzívre sikerült?

Molnár Dóra: A nyaram egyik fénypontjának mondom ezt a hetet! Nem volt könnyű a nyár lazaságából hirtelen visszarázódni a reggel kelünk edzés próba kaja próba állapotba de észre se vettük már,hogy fáradtak vagyunk a végére. Ilyen alkotótáborokban az a jó,hogy már a második nap után érzed,hogy itt bárki lehetsz,nem fognak elítélni érte,és ehhez legjobban az ott megszerzett barátaimnak vagyok hálás!

Hajdú Csilla: Már az első este kiderült, hogy nagyon tartalmas lesz az előttünk álló 5 nap. A bemutatkozáskor sem maradtunk a felszínen, mindenki bátran mesélt és bátran kérdezett. Ez a nyitottság nagyon jól jött a közös munka során is. Sokat tanultam, nem csak Jánostól, hanem mindenkitől, akivel együtt dolgoztam a táborban. Az egész olyan egyszerű és őszinte volt. Azt hiszem ez volt a legfontosabb, hogy nem voltunk felületesek, rólunk szólt az egész, arról, hogy mi most éppen, hogy vagyunk. Minden, amit Csehov leirt a mi saját szavaink lettek a mi életünkből.

Mi a legemlékezetesebb élményed a táborból?

Molnár Dóra: Nehéz lenne kiemelni.Számomra a legemlékezetesebb a társaság(teamVecsei hello srácok). De a lányokkal volt egy esténk amikor közösen raktunk össze egy jelenetet a fuckboyokról,na az volt egy jégtörő este.Ott minden borult,azért amikor kb 20 lány egymás szavába vágva mondja a magáét és közben dől a röhögés meg a hülyeség az egy erős helyzet..Visszagondolva is zseniális. De ha csak címszavakat kéne mondanom: napestig próbák,déli táncpróba,bolt,szövegezés,költői kérdésként ’valaki érti,hogy akkor itt most miért van ez meg az?’, példányátnézések, reggeli instant kávé és még hosszú lenne a sor.

Hajdú Csilla: Amikor egy jelenetet készültünk írni négyen és kimentünk, hogy a fűben ülve megírjuk, erre Gábor azt mondta: ”Nem ülök a fűbe, az undoritó. Mi vagyok én cserkész?”  Ezt soha nem fogom elfelejteni 😀

Mi volt a kedvenc pillanatod az előadásban?

Molnár Dóra: A mai napig ha visszanézem a felvételt akkor elsírom magam a Julian és az erkélyjeleneten. Ott olyan őszinte és tiszta pillantok vannak,amihez ott kellett lenned ahhoz,hogy ilyen érzelmek szakdjanak fel benned mint bennem. De az egész előadás egy kincs 5 nap alatt összerakni egy Rómeó és Júliát úgy,hogy vagyunk rá harmincan és meleg is van mindenki fáradt és két órával kezdés előtt egy teljes átállás a müvházba,tánckoreok,szövegtanulás, forgatás…huge respect mindenkinek.

Hajdú Csilla: Készült egy jelenet Mása és Medvegyenkó mondataiból, ami egy párterápia szituációba lett helyezve. Az ötlet Flóráé volt, akit inkább a rendezés érdekel a színházon belül. Nagyon jó kis jelenetet irt az eredeti szövegből. Hárman játszottuk az előtérben, még mielőtt bementek volna a terembe a nézők ezt a jelenetet láthatták.

Idén ünnepli az alapítványunk a 15 szülinapját. Üzennél valamit ebből az alkalomból az Összpróbának?

Molnár Dóra: Örülök,hogy vagytok és lesztek! Jövőre folytatjuk!

Hajdú Csilla: Még sokszor 15 évet kívánok az Összpróbának, szuper, hogy minden korosztály számára van egy ilyen hely, ahol elvárások nélkül foglalkozhat színházzal, magával és másokkal. Remélem, még találkozunk! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s