„Beleszülettem, beleszerettem a táncba, éneklésbe, színházi játékba, a szüleim munkája révén is közel áll hozzám ez a világ. 5 éves koromtól tanulok táncolni, énekelni. 8 éves korom óta játszom a Miskolci Nemzeti Színházban, mint gyerekszereplő, szólószerepekben és a kórusban is. 18 éves múltam. A miskolci Fráter Gimnázium végzős tanulója vagyok. Iskolai keretek között is rendszeresen szerepelek, és városi művészeti csoportoknak is tagja vagyok. A színházi szereplések óta (zenés színházi) színésznőnek készülök, és az óta minden cselekedetemet ezzel a tudattal, elhatározással igyekszem végezni…”

2016-ban voltál először Összpróbás. Emlékszel még mi volt az, ami miatt jelentkeztél?
M. Dorka Júlia: Az interneten láttuk a hirdetést a komplex művészeti táborról. A tanévi feladatok után mindenképp szerettem volna keresni egy produktív, de egyben pihentető művészeti tábort. És meg is találtam.

Mi hozott vissza hozzánk az első táborod után?
M. Dorka Júlia: Hihetetlenül vidám, hasznos és érdekes volt az első tábor. A programok sokszínűsége, a kemény munka melletti szórakozás és a társaság miatt egyértelmű volt, hogy a következő nyáron is szeretnék a táborban tölteni egy hetet. A következő évben 18. életévemet betöltve elgondolkoztunk, hogy a felnőtt tábort is kipróbálnám. Merőben más volt, más téren próbáltam ki és ismertem meg magam. De ugyanolyan kemény munka jellemezte, és végtelen szórakozás.

A felnőtt táborunkban Szász Jánossal dolgozhattál, milyen élmény volt ez?
M. Dorka Júlia: Az ember csak álmodik a Szász Jánossal történő találkozásról és az együttalkotásról. Rengeteget tanulhattam tőle, és még több napon át hallgattam volna instrukcióit, tapasztalatait. Az idei tábort is ő fogja vezetni, mindenképp készülök hozzá ismét visszajönni!

Mi a legmeghatározóbb, legkedvesebb élményed a táborokban töltött idődből?
M. Dorka Júlia: Lehetetlen lenne egy ilyet kijelölni vagy az összeset felsorolni. Az alkotó folyamat volt számomra hihetetlenül érdekes: megismerni önmagunk egy részét, és szinte ugyanolyan pontosan megismerni más emberek véleményét és érzéseit is. A tábori, balatoni szabadidő közös pillanatait pedig senkinek sem kell bemutatni:))!

A táborok után összesodort valakivel az élet, akit nálunk ismertél meg?
M. Dorka Júlia: A tavalyi táborból a net segítségével rendszeresen hallunk egymásról, és pestiek programokat is gyakran szerveznek együtt. Alig várom, hogy Pesten éljek, szeretném továbbra is ismerni őket. A 2 évvel ezelőtti táborból pedig a filmes csoportvezetőkkel, 2 operatőrrel kerültem a tábor után barátságba.

Hogyan telnek most a mindennapjaid?
M. Dorka Júlia: A legfontosabb az érettségire és a Színművészeti felvételijére való készülés. Idén is játszom a Miskolci Nemzeti Színházban: a Szőcs Artúr rendezte Csongor és Tündében nemtő vagyok. Az iskolai kórussal pedig több izgalmas koncerten léphetek fel – többek között a KFT együttes és a miskolci szimfonikus zenekar koncertjén.

Üzensz valamit az Összpróbának a szülinapja alkalmából?
M. Dorka Júlia: Üzenném, hogy Isten Éltesse a megalkotókat, nagyon nagyon sokáig! És szívből remélem, hogy évtizedeken át fognak még hasonló élményeket ajándékozni új táborosoknak, régi táborozóknak, és nekem is!

Nagyon szépen köszönjük Dorka, hogy időt szakítottál egy kis nosztalgiázásra velünk. Sok sikert kívánunk neked az érettségihez és a felvételihez! Hajrá, hajrá 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s