“NÁTHÁN GYERMEKEI” – IFJÚSÁGI ELŐADÁS A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

A Nemzeti Színház 2012. március 3-án ismét műsorra tűzi a nemrégiben bemutatott “Náthán gyermekei” című ifjúsági előadást, melynek szerzője a Németországban 2009-ben az évad legjobb gyermek- és ifjúsági darabjának járó díjjal kitüntetett Ulrich Hub, aki színházi szerző, prózaíró, forgatókönyvíró, színész és rendező is egyben.

A darab rendezője Gigor Attila, a főbb szerepekben többek között Kulka János, Sinkó László és Hollósi Frigyes látható.

Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Daróczi Sándor, az Összpróba Ifjúsági Tábor egykori tanára.

Réges-régen élt egy férfi Keleten, három fia volt, akiket egyformán szeretett. Amikor közeledett a halála, sokat töprengett azon, hogy őseitől örökölt bűvös erejű gyűrűjét melyikükre hagyja. Ezt a gyűrűt tulajdonosa soha nem húzta le az ujjáról, így isten és ember egyaránt kedvelte. Az apák mindig legkedvesebb fiaikra hagyták, így szállt nemzedékről nemzedékre. Ez a keleti férfi végül úgy döntött, hogy egyik fiának sem kedvez a másik kettő rovására. Titokban csináltatott két teljesen hasonlót, még ő sem tudta megkülönböztetni őket. Magához hívta fiait a halálos ágyához, titokban mindegyiknek átadott egy gyűrűt, majd meghalt. Halála után mindhárom fiú azt hitte, hogy övé a bűvös erejű gyűrű, és mindhárom a ház ura akart lenni.

Melyik az igaz gyűrű? Melyik az igaz hit?

A Náthán gyermekei Lessing: Bölcs Náthánjának újrafogalmazása. Egy 21. századi mese, mely kérlelhetetlen hitvallást tesz a hitek egymás iránti tisztelete, a vallási tolerancia, az emberség mellett.

Jegyinformáció:
Tel.: (36 1) 476 6868

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s