MR. ÉS MRS., AVAGY PÁR-BAJOK ÖT TÉTELBEN

2011. szeptember 30-án mutatta be a Budapesti Kamaraszínház a Mr. és Mrs.című vígjátékot Verebes Linda és Pindroch Csaba főszereplésével. Peter Quilter “Duets” című művét Pater Sparrow nyersfordítása és Deres Péter műfordítása alapján az előadás közreműködői alkalmazták színpadra.

A Mr. és Mrs. különleges előadás, nem csak, mert egy valós színészházaspár alakítja a szerepeket, hanem mert – Magyarországon eddig egyedülálló módon – minden jelenetet más-más rendező állított színpadra. Az első jelenet rendezője Nagy Viktor, színművész, az Összpróba Táborok alapítója, mellett olyan ismert nevek jegyzik a rendezést, mint Herendi Gábor és Fonyó Gergely filmrendezők, Dolmány Attila és Megyeri Zoltán színművészek. Az öt jelenet során a szereplők jelmezeiről az Artista, Katti Zoób, Manier-Németh Anikó, Naray Tamas és Herczeg Zoltán gondoskodtak.

A darabról kritika itt olvasható!

Előadás ismertető
Egy házaspár, két színész, öt rendező, öt jelenet és öt divattervező egy fergeteges angol ötjelenetes komédiában!
1. WENDY és JON újsághirdetés útján találkoznak: WENDY sajttal kedveskedik, JON tánccal…
2. A meleg BARRIE szülinapján JANET, a titkárnője különleges ajándékkal készül…
3. TOBY harmadszor kíséri oltárhoz húgát, ANGELÁT, közben megered a nyelvük és elered az eső…
4. A válófélben lévő SHELLEY és BOBBY közös nyaralásukon nem fukarkodnak a jelzőkkel és a koktélokkal sem…
5. WILLIAM és DIANA színészházaspár…

Az Életfa Program támogatásával Peter Quilter kortárs angol szerző komédiájaigazi jutalomjáték két kiváló színésznek. A Mr. és Mrs. megszületése óta hatalmas sikerrel fut világszerte, s most Magyarországon elsőként a Tivoli közönsége láthatja Verebes Linda és Pindroch Csaba bravúros alakításában. A fordulatos, hol felhőtlenül szórakoztató, hol szívbemarkoló, de mindíg mélyen emberi és őszinte történet 5 jelenete a férfi és nő kapcsolatának örök dilemmáit járja körül. Szeret? Hogy bizonyítsam be, hogy én szeretem? Hol rontottuk el? Vajon ő az igazi? Megöregedtünk?! Utálom, amikor tömi magába a csokis puffancsot!

És egyáltalán: hogyan lehetséges, hogy két embert menthetetlenül összesodor a sors? Máshogy élnek, mást akarnak, mások a szokásaik és bogaraik – és valamiért mégsem tudnak elszakadni egymástól. Senki se csodálkozzon, ha otthon, az előadás után mintha másképp nézne tükörbe.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s