A VIZSGA – BERGENDY PÉTER ÚJ FILMJE 2011. OKTÓBER 13-TÓL A MOZIKBAN!

2011. október 13-án mutatják be Bergendy Péter: A vizsga című új filmjét. A főbb szerepekben Nagy Zsolt, a 2011-es Összpróba Ifjúsági Tábor vendége, Hámori Gabriella, a tábor színházi kurzusának vezetője, valamint Kulka János és Scherer Péter láthatók.  A vizsga egy ávós “film noir”, amely ötvözi a 40-es évek amerikai krimijeinek hangulatát egy magyar kémsztorival.

Hámori Gabi és Nagy Zsolt már több filmben is szerepeltek együtt,  nevezetesen az ugyancsak Bergendy Péter által rendezett Állítsátok meg Terézanyut, valamint a Török Ferenc rendezte Szezon című nagyjátékfilmekben.

A filmelőzetes itt tölthető le!

A vizsga egyetlen nap történetét meséli el:

1957. december 24. A zűrzavaros októberi események után az Államvédelmi Osztálynak meg kell győződnie arról, hogy ügynökei közül kiben bízhat meg a jövőben, ezért egytől-egyig próbára teszi azok lojalitását a rendszerhez. A szép karrier előtt álló beszervező tisztnek, Jung Andrásnak (Nagy Zsolt) éppen a szenteste hozza el ezt a bizonyos vizsgát: nem is sejti, hogy a szemközti ház egyik ablakából többek között atyai tanítómestere, Markó Pál (Kulka János) figyeli, és értékeli minden tettét, minden mondatát. Ha András ezt tudná, valószínűleg nem éppen ezen a napon találkozna konspirált lakásán az eddig szigorúan titkolt szerelmével, Évával (Hámori Gabriella), és körültekintőbben őrizné a rábízott ügynöklistát is. A névsornak azonban lába kél, András megtudja, hogy Éva egyáltalán nem az, akinek hitte, és lassan az is kiderül, hogy senki sem bízhat meg a másikban…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s