Új elnökkel folytatja munkáját az Összpróba Alapítvány

Tizenhárom év után megújul az Összpróba Alapítvány! Nagy Viktor színművész, a Kultkikötő igazgatója, az Összpróba eddigi kuratóriumi elnöke 2016 decemberétől szakmai vezetőként dolgozik tovább az alapítvány munkatársaival. Az elnöki széket egy egykori „összpróbás diák”, Molnár Karesz veszi át, aki vígszínházas sajtófőnöki munkája mellett vállalta el a felkérést.

Az Összpróba Alapítványt pedagógusok és színházi szakemberek közösen segítették életre 2003 tavaszán Nagy Viktor kuratóriumi elnökletével. Ez a különös szövetség összefogott, hogy egészen más oldaláról ismertesse meg a színházat a fiatalokkal. De nem csak a színházat: az egész program egy nagy önismereti játékká vált. Az alapítvány nyári alkotótáboraiban kezdetben Zsámbéki Gáborral, Ascher Tamással, Babarczy Lászlóval, Léner Péterrel, Molnár Piroskával, Lázár Katival, Pogány Judittal dolgozhattak együtt a diákok, az utóbbi években Novák Eszter, Fullajtár Andrea, Hámori Gabriella, Gubás Gabi, Rusznyák Gábor és Vidovszky György is a tanári kart erősítette. A program sikerét mutatja, hogy már filmes, táncos és zenés kurzusok közül is válogathatnak a jelentkező diákok és fiatal felnőttek.

„Eljött az idő, hogy átadjam a fiataloknak a helyet, hogy friss energiát vigyenek az alapítványba” – árulta el döntése kapcsán Nagy Viktor. „Természetesen az alapítvány munkáját továbbra is segítem, örülök, hogy egy kibővült, lelkes, nyitott szellemiségű csapattal dolgozhatunk tovább.”

„Az elmúlt tizenhárom év számos egykori „összpróbás” diák életében szép szakmai sikereket hozott, büszkék vagyunk rá, hogy közülük néhányan először nálunk kóstoltak bele a színházi világba, és örömmel emlékeznek ezekre a nyarakra” – meséli az Összpróba Alapítvány új elnöke, Molnár Karesz, aki szintén egykori táborozó volt. „Három nyári kurzuson is részt vettem több mint tíz évvel ezelőtt, és végül valóban a színházi szakmában sikerült elhelyezkednem.”

Molnár Karesz már egyetemi évei alatt több kisebb televíziós csatorna kulturális műsorának készítésében részt vett szerkesztő-riporterként. 2012-ben kerül sajtóreferensként a Vígszínházhoz, amit két év kommunikációs menedzseri pozíció követett az RTL Magyarországnál, innét tért vissza 2015 decemberében a Víghez sajtófőnöknek.

„Ezek alatt az évek alatt nem szakadt meg a kapcsolatom az Összpróba Alapítvánnyal” – folytatja Molnár Karesz. „Nevelőtanárként és óraadóként is részt vettem a nyári táborok munkájában. Amikor Nagy Viktornak idén nyáron arról beszéltem, hogy hosszútávú terveim között szerepel egy új ösztöndíjprogram kidolgozása tehetséges fiatalok számára, azt mondta „csináld meg”. Ezzel egyúttal fel is kért az alapítvány elnöki posztjára.”

Az alapítvány 2017-es tervei között szerepel a nyári táborok szervezése mellett egy tehetséggondozó program elindítása, melyre ősztől olyan középiskolás diákok jelentkezhetnek, akik rendezőnek, dramaturgnak, kulturális újságírónak szeretnének majd továbbtanulni.

A korábbi évekhez képest újdonság, hogy akár már karácsonyra, a fa alá is kérhet bárki Összpróba táboros részvételt, már most lehet jelentkezni a 2017-es turnusokba. Az Összpróba Ifjúsági Tábor vezetője Baranyai Balázs, a Rijekai Nemzeti Színház balettigazgatója, táncművész, koreográfus lesz, aki egyben a táncos csapatba jelentkező diákok szakirányú óráit tartja majd. A színházi csoport vezetőjeként először dolgozik majd együtt az Összpróbával Fehér Balázs Benő rendező, színművész és Király Dániel, a Vígszínház színművésze. A filmes kurzus vezetője K. Kovács Ákos operatőr, Rozs Tamás zeneszerző, zeneterapeuta pedig a zene iránt érdeklődő fiatalokat várja majd. A ifjúsági tábor kurzusvezetői mellett számos meglepetésvendég is ellátogat majd a résztvevő diákokhoz. Az Összpróba Alapítvány weboldalán már várják a jelentkezéseket a 2017-es táborokba, az ifjúsági tábort július 27. és augusztus 3. között tartják Balatonbogláron. Az alapítvány hagyományaihoz híven egy szerencsés diák a 2017-es táborban ingyen vehet részt, részleteket a pályázatról szintén a www.osszproba.hu oldalon olvashatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s