DRÁMAFOGLALKOZÁSOK DÉL-DUNÁNTÚL OKTATÁSI INTÉZMÉNYEIBEN

Az Összpróba Közhasznú Alapítvány az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program „Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában” című pályázati felhívásán támogatást nyert „Az Összpróba Alapítvány, mint kulturális intézmény részvétele a Dél-Dunántúli Régió 13 oktatási-nevelési intézményének tanórán kívüli tevékenységében” elnevezésű projektre.

A kultúra a legerősebb kapocs, mely segít áthidalni és leküzdeni a társadalmi különbségeket – e gondolat motiválta 2003-ban az Összpróba Alapítvány létrehozóit. A civil szervezet megalakulása óta eltelt közel 10 évben, e szemlélet kíséri működését előadó-művészeti szervezetként és regisztrált tehetségpontként egyaránt. Tanúsítják ezt az évente megrendezett Összpróba Ifjúsági és Felnőtt Táborok, a workshop-ok, a KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvári Szabadtéri Színház gyermekprogramjai, melyek célja az igényes kultúrára való nevelés, a társadalomba való beilleszkedés elősegítése.

A 2012/13-as tanévben megvalósuló projektben közreműködő 13 intézmény diákjai többnyire szociálisan hátrányos helyzetűek, így számukra különösen fontos a pályázat nyújtotta lehetőség. A társadalmi integráción kívül a program legfőbb célja, az óvodások, általános és középiskolások kommunikációs készségeinek fejlesztése, az egymás iránti bizalom elősegítése, a közösség és az összetartozás hangsúlyozása. A foglalkozások során pedagógusok és neves színházi szakemberek segítik a gyerekeket önmaguk és társaik megismerésében, személyiségük felvállalásában, reális problémáik feldolgozásában.

Az egy tanévre tervezett nevelési program során az alapítvány a résztvevő iskolákban, óvodákban havi egy szakkört, vetélkedőket és a tanév végén, Balatonföldváron egy témahetet szervez a színház, a film és a tánc világa iránt érdeklődő fiatalok számára.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s