“ROAD 666” – FRANCIA-MAGYAR KOPRODUKCIÓ BARCSON

Az ördögi megkísértés témáját dolgozták fel és vitték színpadra a Somogyi TISZK Dráva Völgye Középiskola drámatagozatos növendékei, “Road 666” címmel. A francia-magyar koprodukcióban készült darab egyik rendezője Nagy Barnabás drámapedagógus, az Összpróba Tábor tanára.

A diákoknak tavaly májusban már volt egy előadásuk Franciaországban, most azonban új színészpalántákkal hívták életre a darabot. Az előadás francia-magyar projekt keretében valósult meg, melyben csupán a hivatásos operaénekesnő, a rendező és a zongorista személye ugyanaz, mint korábban, a francia és a magyar szereplőgárda ezúttal kicserélődött.

Az előzetes forgatókönyvet Fabrice Du Busse írta francia és magyar elemekkel, amit kiegészítettünk magyar részekkel – mondta Nagy Barnabás, a magyar oldal rendezője. – Ötpercnyi kiegészítésre szabad kezet kaptunk, ebben az ördögi megkísértés és a bűnbeesés kapta a főszerepet, amit a zene, mozgás, ritmusgyakorlatok révén tettünk érthetővé.

A szimbólumok is új információkat hordoztak: a fénykör a végtelen dühöt, a megkísértés körét és az ördögöt is szimbolizálta. Így a szövegre sem kellett a nézőknek koncentrálniuk, mégis mindent értettek.

A francia intézettől tavaly kérték fel a barcsi iskolát az együttműködésre. Az előlátogatások alkalmával kiválasztották a diákokat és közösen készítettek darabot. Most tizenegy francia vendég érkezett Barcsra. A premier után Pécsen is kétszer láthatja a közönség a koprodukciót.

Forrás: http://www.sonline.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s