“GYÓGYÍR ÉSZAKI SZÉLRE”: A SIKERKÖNYV SZÍNPADI BEMUTATÓJÁVAL INDUL A 2011. ÉVI BALATONFÖLDVÁRI KULTKIKÖTŐ FESZTIVÁL

Fullajtár Andrea és Őze Áron lesznek a főszereplői annak a színházi bemutatónak, amellyel az idei Balatonföldvári Szabadtéri Színház – Kultkikötő Fesztivál (2011.  július 16 – augusztus 21.) megkezdi egy hónapos rendezvénysorozatát.
Daniel Glattauer, osztrák író sikerkönyve a “Gyógyír északi szélre” 2010-ben jelent meg a Park Kiadónál. A mű világszerte óriási sikert aratott, egy éven át vezette a német nyelvterületek bestseller listáit, és több mint harminc nyelvre lefordították.
 
A “Gyógyír északi szélre” hőseinek viszonya egy véletlenül elgépelt betűvel és így rossz címre küldött e-maillel indul,  de a szereplők – Emmi és Leo – hamarosan belebonyolódnak a köztük kialakuló e-mail váltásba, és észrevétlenül sodródnak egy virtuális szerelembe, amely éppúgy vallomások, veszekedések, játszmák és visszatáncolások sorozatán keresztül zajlik, mint egy valódi affér esetében.

“A regény titka a fentieken kívül valószínűleg az, hogy egy elegáns, szellemes tollú író és egy pofonegyszerű ötlet találkozik a könyvben. A szerző a több évszázados levélregény műfaját adaptálta a XXI. századra, ami annyit tesz, hogy a lúdtollal írott, szalaggal átkötött, illatos levelek helyett a virtuális térben létező e-mailekből bontakozik ki egy szerelem története” (Rádai Andrea / Revizor – a kritikai portál).
Glattauer regényének tartalma tréfásan egybecseng Varró Dániel “Email” című versével, mely a Kávészünet zenekar előadásában itt hallgatható meg.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s