SZÍNHÁZI WORKSHOP

Időpont: 2023 július 18-24.

Felnőtt Táborunk a 18 év fölötti korosztályt hívja egy közös színházi alkotófolyamatban való részvételre. A tábor ideje alatt egy intenzív és kreatív próbafolyamatnak lehetnek részesei táborozóink.

Kurzusvezetők:
Levko Esztellaszínésznő, a londoni Rose Bruford Színművészeti Egyetemen szerzett színész diplomát majd egy évet Moszkvában tanult a Geraszimov Filmművészeti Intézetben (ВГИК). Több jelentős európai színházi társulattal dolgozott együtt. Magyar és külföldi tévésorozatokban és díjnyertes rövidfilmekben játszottt. A londoni EAST 15 színművészeti egyetem meghívott oktatója, emellett Japánban, az USÁ-ban, valamint Európában is rendszeresen tart színészmesterség workshopokat. A budapesti Artificial Moon angol nyelvű színházi társulat tagja.

Boncz Ádám – színész, aki a New York-i Lee Strasberg Színház és Film Intézetben végzett, és több mint 10 évig játszott a New York-i színpadokon. Többek között szerepet kapott az Oscar-díjra jelölt film- és színházi rendező, Josh Fox két darabjában (Auto Da Fe és Reconstruction) valamint egyik főszereplője volt az Off-Broadway-n futó Neither Heaven nor Earth című drámának. Ezen kívül számos színműben, vígjátékban és mozgásszínházi produkcióban lépett színpadra, fellépett a Lincoln Center valamint a Carnegie Hall színpadán is. A magyar televíziós sorozatok mellett több nemzetközi filmes és televíziós produkcióban is szerepelt, többek között a Netflix Shadow & Bone című fantasy sorozatában és az CBS új krimisorozatában, az FBI: International-ban. A budapesti Artificial Moon angol nyelvű színházi társulat előadásaiban is látható.

A tábor menetrendje:
Az első napon megérkeznek a táborozók, elfoglalják a szállást, és megkezdődik a játékos ismerkedés.  A második naptól elkezdődnek a foglalkozások és a felkészülés az utolsó esti bemutatóra. Délelőtti, délutáni és esti próbák intenzív sorát tapasztalják meg a résztvevők.

Amire számíthatsz:

Az egy hetes intenzív tábor folyamán egy kortárs drámával foglalkozunk. A közös munka során együtt kísérletezünk a dráma színpadi és filmes adaptációjával, keresve a különböző színésztréning technikák és metódusok alkalmazásának lehetőségeit. Célunk, hogy a különböző technikák megismertetésével segítsük a résztvevők egyéni kreatív fejlődését, és egy széleskörű kelléktárat mutatssunk be, amelynek elemeit akár későbbi színészi munkáik során is alkalmazhatnak.

Az adott anyagon keresztül megismerjük a karakterépítés fázisait, a karakterek viszonyrendszerének dinamikáját. Megtaláljuk azokat a formákat és eszközöket, amelyek használatával egy-egy karakter autentikusan jelenhet meg akár színpadon, akár a kamera előtt. Egyaránt segítséget nyújtunk a fizikai, mentális és emocionális felkészülésben valamint a praktikus mesterségbeli fortélyok elsajátításában.

A hét folyamán az elméleti elemzés mellett fizikai színházi gyakorlatokkal, clowning játékokkal, Michael Chekhov és Lee Strasberg metódus eszközeivel is megismerkedhetnek a résztvevők. Ezen technikák segítségével mélyíthető a bizalom a csoporton belül, segít a színészi kreativitás felszabadításában, valamint megbízható eszközöket ad a hiteles színpadi és kamera előtti játékhoz.

A hét végére kortárs dráma jeleneteiből állítunk színpadra válogatást, egy nyílt bemutató keretein belül.

Bemutató időpontja: 2023. július 23.
Bemutató helyszíne: Varga Béla Kulturális Központ (8630 Balatonboglár, Árpád utca 17.)

Jelentkezés ITT!

A legfrissebb információkért:
figyeld a honlapunkat,
lájkold Facebook oldalunkat,
és kövess minket Instagramon is! 🙂