Idén ünnepli az Összpróba Alapítvány 15. születésnapját! – Interjú Nagy Viktorral

A 2018-as évünk az ünneplésről szól. Idén töltötte be Alapítványunk a 15. életévét. Ez alkalomból egész évben készülünk meglepetésekkel. Felkeressük az elmúlt évek kurzusvezetőit, táborozóit egy közös nosztalgiára. Felelevenítjük a kezdeteket és elérkezünk a jelenbe. Elsőként Nagy Viktort az Összpróba Alapítvány szakmai vezetőjét kérdeztük!  

Egykori Táborozónk Kurta Niké

Nemcsak a Lepkegyűjtő Produkció által, Horgas Ádám rendezésében bemutatott Pillanatfelvétel című darabban teljesít remekül a szerepre beugrósként érkező Kurta Niké, hanem egy ideje egyre mélyebbre ásta magát a színházi nevelés területén is. Az egyetemista évekről, a résztvevői nevelési előadás lényegéről, valamint a Horgassal való közös munkáról beszélgettünk a Jurányi Kávézó teraszán. Talán érdemes a legnyilvánvalóbb … Bővebben: Egykori Táborozónk Kurta Niké

Interjú Boros Annával egykori táborozónkkal!

A fiatal színésznő a kaposvári egyetem színészosztályát végezte, jelenleg a k2 Színház tagja. Boros Annának négy bemutatója volt az elmúlt évadban, emellett ő szervezte meg barátaival az első kortárs magyar színházi fesztivált Amerikában. A hazai színészek és zenészek több New York-i és washingtoni helyszínen felléptek. Az idei nyári Hungary Live Festival olyan nagy sikert aratott, … Bővebben: Interjú Boros Annával egykori táborozónkkal!

2008 – Szentivánéji Álom

Összpróba tábor (2008) Immáron harmadik alkalommal töltöttem a nyári szünidőm egy részét Balatonföldváron, az Összpróba táborban. Idén még színesebb paletta várta a diákokat, nemcsak a színház, film és tánc kurzust választhatták a fiatalok, hanem a médiát is. Eseményekkel teli, vidám napokat köszönhettünk a szervezőknek, tanárainknak és persze első sorban Nagy Viktor színművésznek. Túl azon, hogy … Bővebben: 2008 – Szentivánéji Álom

2017 – Alszunk! Álmodunk!

A 2017-es ifjúsági tábor tanárai, Baranyai Balázs táncművész, a Rijekai Nemzeti Színház balett-tagozatának igazgatója, Fehér Balázs Benő rendező, színművész, Király Dániel, a Vígszínház színművésze, Rozs Tamás zeneszerző, zeneterapeuta és K. Kovács Ákos operatőr mellett számos meglepetésvendéggel is találkozhattok. Elkezdtek beérkezni a jelentkezések mind a négyféle kurzusunkba. Izgalmasabbnál izgalmasabb indokokat kaptunk a témaválasztással kapcsolatos kérdésünkre: "Eddig … Bővebben: 2017 – Alszunk! Álmodunk!

2017 – Workshop Szász Jánossal!

2017-es Felhívás az Összpróba Felnőtt Táborba: A léderer-ügy és A nagy füzet rendezője, a Woyzeck és Witman fiúk forgatókönyírója és rendezője Boston, Washington, Oslo és Budapest nagy színházai után júliusban az Összpróba Felnőtt Táborának résztvevőivel dolgozik majd. Jelentkezz, és gazdagodj izgalmas élményekkel! Vegyél részt július egyik legizgalmasabb színházi workshopján! A felnőtt tábor kurzusvezetője Szász János … Bővebben: 2017 – Workshop Szász Jánossal!

Összpróba Táborozónk Bagó Bianka a 2016-os, 2017-es nyárból!

„Szeretem az embereket, a mosolyukat az érzéseiket ...mondhatni ,hogy mindent szeretek kivéve a paradicsomot. Kiskoromtól kezdve néptáncozok, jelenleg is ilyen tagozatos iskolába járok Kecskeméten. Minden szerepléssel és színházzal kapcsolatos alkalmat próbálok kihasználni ahogy csak tudok. Jövőbeli célom, hogy az előadó művészetben folytassam és építsem ki az utamat.” 2016-ban voltál először Összpróbás. Emlékszel még mi volt … Bővebben: Összpróba Táborozónk Bagó Bianka a 2016-os, 2017-es nyárból!

Tánc – Villám interjú Baranyai Balázzsal!

Táncolni? Táncolni mindenki tud, hiszen érzelmeket és történeteket mesélünk nap, mint nap. Ha kettőt jobbra lépünk és felemeljük a kezünket, az már tánc és ezt mindenki máshogy csinálja, hiszen a mozdulatainkban benne van a személyiségünk is. A tánc egy formája annak, hogy megmutassuk azt, ami bennünk lakozik, és jobban megismerjük társainkat, akik körbe vesznek. Az … Bővebben: Tánc – Villám interjú Baranyai Balázzsal!