Idén ünnepli az Összpróba Alapítvány 15. születésnapját! – Interjú Nagy Viktorral

A 2018-as évünk az ünneplésről szól. Idén töltötte be Alapítványunk a 15. életévét. Ez alkalomból egész évben készülünk meglepetésekkel. Felkeressük az elmúlt évek kurzusvezetőit, táborozóit egy közös nosztalgiára. Felelevenítjük a kezdeteket és elérkezünk a jelenbe. Elsőként Nagy Viktort az Összpróba Alapítvány szakmai vezetőjét kérdeztük!  

2008 – Szentivánéji Álom

Összpróba tábor (2008) Immáron harmadik alkalommal töltöttem a nyári szünidőm egy részét Balatonföldváron, az Összpróba táborban. Idén még színesebb paletta várta a diákokat, nemcsak a színház, film és tánc kurzust választhatták a fiatalok, hanem a médiát is. Eseményekkel teli, vidám napokat köszönhettünk a szervezőknek, tanárainknak és persze első sorban Nagy Viktor színművésznek. Túl azon, hogy … Bővebben: 2008 – Szentivánéji Álom

2017 – Alszunk! Álmodunk!

A 2017-es ifjúsági tábor tanárai, Baranyai Balázs táncművész, a Rijekai Nemzeti Színház balett-tagozatának igazgatója, Fehér Balázs Benő rendező, színművész, Király Dániel, a Vígszínház színművésze, Rozs Tamás zeneszerző, zeneterapeuta és K. Kovács Ákos operatőr mellett számos meglepetésvendéggel is találkozhattok. Elkezdtek beérkezni a jelentkezések mind a négyféle kurzusunkba. Izgalmasabbnál izgalmasabb indokokat kaptunk a témaválasztással kapcsolatos kérdésünkre: "Eddig … Bővebben: 2017 – Alszunk! Álmodunk!

2017 – Workshop Szász Jánossal!

2017-es Felhívás az Összpróba Felnőtt Táborba: A léderer-ügy és A nagy füzet rendezője, a Woyzeck és Witman fiúk forgatókönyírója és rendezője Boston, Washington, Oslo és Budapest nagy színházai után júliusban az Összpróba Felnőtt Táborának résztvevőivel dolgozik majd. Jelentkezz, és gazdagodj izgalmas élményekkel! Vegyél részt július egyik legizgalmasabb színházi workshopján! A felnőtt tábor kurzusvezetője Szász János … Bővebben: 2017 – Workshop Szász Jánossal!

Összpróba Táborozónk Bagó Bianka a 2016-os, 2017-es nyárból!

„Szeretem az embereket, a mosolyukat az érzéseiket ...mondhatni ,hogy mindent szeretek kivéve a paradicsomot. Kiskoromtól kezdve néptáncozok, jelenleg is ilyen tagozatos iskolába járok Kecskeméten. Minden szerepléssel és színházzal kapcsolatos alkalmat próbálok kihasználni ahogy csak tudok. Jövőbeli célom, hogy az előadó művészetben folytassam és építsem ki az utamat.” 2016-ban voltál először Összpróbás. Emlékszel még mi volt … Bővebben: Összpróba Táborozónk Bagó Bianka a 2016-os, 2017-es nyárból!

Tánc – Villám interjú Baranyai Balázzsal!

Táncolni? Táncolni mindenki tud, hiszen érzelmeket és történeteket mesélünk nap, mint nap. Ha kettőt jobbra lépünk és felemeljük a kezünket, az már tánc és ezt mindenki máshogy csinálja, hiszen a mozdulatainkban benne van a személyiségünk is. A tánc egy formája annak, hogy megmutassuk azt, ami bennünk lakozik, és jobban megismerjük társainkat, akik körbe vesznek. Az … Bővebben: Tánc – Villám interjú Baranyai Balázzsal!

Összpróba Táborozónk Nagy Barbara Isabelle a 2016-os, 2017-es nyárból!

"Nagy Barbi vagyok a Madách Imre Gimnázium kilencedik osztályos tanulója. Kis korom óta érdekel a színház és a színjátszás. Kisgyerekként az volt az álmom, hogy sikeres színésznő legyek. Ma már nem csak a színjáték, hanem az egész színház ámulatba ejt. Felnőttként előadó-művészettel szeretnék foglalkozni." 2016-ban voltál először Összpróbás. Emlékszel még mi volt az, ami miatt … Bővebben: Összpróba Táborozónk Nagy Barbara Isabelle a 2016-os, 2017-es nyárból!

Összpróba Táborozónk Máté Zoltán a 2003-tól 2007-ig!

„Máté Zoli vagyok, 1987-ben születtem, 2003-ban voltam először Összpróbázni. A Berzsenyi Dániel Gimnázium humán tagozata után az Óbudai Egyetemen végeztem könnyűipari mérnökként, jelenleg mint szoftvertesztelő tevékenykedem. Szabadidőmben mindenféle jelmezes rendezvényekre (“con”) járok, illetve az itt kiállított installációkat készítem el többed magammal. Ezen kívül a szokásos szabadidős programokkal töltöm napjaimat: filmek, sorozatok, utazás, satöbbi.” Mikor voltál … Bővebben: Összpróba Táborozónk Máté Zoltán a 2003-tól 2007-ig!

Összpróba Gyerektábor

„Nem tudok annál szomorúbb és magányosabb dolgot elképzelni, mint mikor egy gyerek ül a képernyő előtt, és egyedül játszik. Játszani legalább ketten kell, de inkább tízen, húszan, mert a közös játék a legnagyobb dolog az életben.” Csukás István A színház játék, és a játék mindenkié. A fantáziának nem szabad korlátokat szabni. A színház és a … Bővebben: Összpróba Gyerektábor

Összpróba Táborozónk Mikita Dorka Júlia a 2016-os, 2017-es nyárból!

„Beleszülettem, beleszerettem a táncba, éneklésbe, színházi játékba, a szüleim munkája révén is közel áll hozzám ez a világ. 5 éves koromtól tanulok táncolni, énekelni. 8 éves korom óta játszom a Miskolci Nemzeti Színházban, mint gyerekszereplő, szólószerepekben és a kórusban is. 18 éves múltam. A miskolci Fráter Gimnázium végzős tanulója vagyok. Iskolai keretek között is rendszeresen … Bővebben: Összpróba Táborozónk Mikita Dorka Júlia a 2016-os, 2017-es nyárból!